DRAADJESLIFT

De thread lift of draadjeslift is een recente aanwinst in de esthetische geneeskunde. Wanneer er geen volumetekort is maar enkel een vormverlies, dan zijn de draadjes de behandeling bij uitstek. Draadjes bestaan in diverse  materialen en uitvoeringen. Veelgebruikte draden zijn de PDO-draden. PDO staat voor polydioxanone, een synthetisch materiaal dat al jaren gebruikt wordt als hechtmateriaal voor de huid en onderhuidse weefsels in de chirurgie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draadjes worden ook gebruikt voor een V-lift: met het ouder worden, zal de typische V-vorm van een jong gelaat wijzigen in een omgekeerde V-vorm. De V-lift is een liftprocedure om die omgekeerde V terug te brengen naar de jeugdige V vorm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook op het lichaam kunnen PDO draden gebruikt worden om plooien en rimpels glad te strijken waar dat nodig is: de hals, het decolleté, de buikwand, de dijen, de armen,....

 

PDO wordt over een periode van een zestal maanden langzaam afgebroken in het lichaam. Tijdens de afbraak wordt er nieuw collageen bindweefsel aangemaakt dat opgenomen wordt in de normale pool van bindweefsel van de huid.

De aanmaak van collageen versterkt het liftend effect van de draden waardoor het effect tot 18 maanden kan duren.

PDO draden bestaan in vele uitvoeringen: enerzijds gladde monofilament draden die enkelvoudig op de naald gemonteerd zitten (plains) of spiraalvormig rond de naald gewikkeld zitten (screws of tornado's genaamd) en anderzijds draden met weerhaakjes in diverse uitvoeringen, cogs of barbs genoemd naar het Engelse woord voor prikkeldraad: barbed wire.

PDO draden hebben een liftend effect op de huid die opgespannen wordt. Door de collageenaanmaak treedt er een verjongend effect op en neemt het volume lichtjes toe waardoor rimpels verstrijken. Goede indicaties voor een PDO behandeling zijn afhangende wangen, een dubbele kin en wallen onder de ogen.